27 Aralık 2012 Perşembe

VANİLYALI, ÇİKOLATA SOSLU KEMAL PAŞA TATLISI

- VANİLYALI, ÇİKOLATA SOSLU KEMAL PAŞA TATLISI-



Yeni yıla sayılı gunlerin kaldığı şu zamanlarda eminim ki herkesi yılbaşı menusu telaşı sarmıştır. Kendime uzun zaman önce yılbaşı için bir menu hazırladım. Bu yıl bebeğimiz ve ailemiz ile yeni yıla gireceğiz.

Artık biz bir çekirdek aileyiz ve her yıl evimizde bir gelenek halene gelen yılbaşı partileri yapılmayacak. Daha sakin, daha huzurlu ve daha sessiz bir yıl geçireceğiz. Sanırım artık durulma zamanı geldi. :) Nede olsa bebek, için uygun ortamı hazırlamak lazım.

Her yeni yıl yeni umutlar, yeni heyecanlar, yeni getiriler demektir. Her geri de bırakılan yıl ne kadar guzel olsa da, nedense herkes tum umutlarını mutlaka gelecek yıla bağlar.

Gelecek yıl herkes için çok guzel geçsin, herkes mutlu olsun ve kalbiniz hep tatlılıkla atsın.

Malzemeler :

15 adet kemal paşa
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz

Puding İçin :
50 gr. margarin
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı şeker
Yarım litre sut

Çikolata Sos İçin:
1 çorba kaşığı un
1 çorba k,aşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sut
Yarım su bardağı su


Yapılışı:

Kemal paşaları, suyu ve şekeri aynı anda ocağa k,oyup 8 dk. kaynatıyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz.

Puding için yağı tencereye alıp, erittikten sonra uzerine unu ekliyor ve kavuruyoruz.

Daha sonra tum malzemeleri uzerıne ekleyip tel çırpıcı yardımı ile karıştırmaya devam ediyoruz ve en son olarak yavaş yavaş sutu ekliyoruz ve tel çırpıcı ile topaklanmaması için karıştırıyoruz.

Kıvamını alan pudingi kemal paşaların uzerine dökuyoruz.

Çikolata sos için tum malzemeleri tenceremize koyup, kıvamını alıncaya kadar tel çırpıcı yardımı ile karıştırıyoruz. Sosumuz hazır olduktan sonra pudingimizin uzerine dökuyoruz.

Hazırladığımız tatlımızın uzerine cevizlerimizi dokup servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder