-KREMŞANTİ VE ÇİKOLATA SOSLU KEK -
Ama ben bu keklere ölürümmmmmmmmmmmmm. Heralde uydurduğum en güzel şey bunlar. Tam 4 dilim yedim. Bazen şu boğazımı hiç tutamıyorum :( Sevgili arkadaşlarım bu tada hayran kaldılar. Hoş sohbetin yanında hepsi tükenip gitti.
Bugün evim ana okulundan farksızdı :) Balım bebeğimi görmeye arkadaşları geldi. Tabi Doğa neler olup bittiğinin farkında bile değil, onun için bugün sıradan yine kalabalık geçecek olan bir hafta sonu. Gözler fıldır fıldır bir sağa bir sola dönüp durdu. Uyanık kaldığı zamanlar da minicik gözlerini kocaman açarak etrafı seyretti. ''Tanrım bu ev hiç boş kalmıyor, en iyisi mi uyuma numarası yapim'' der gibiydi :) Bugün canımın içi inanılmaz uslu bir bebekti kızıma bir kez daha hayran kaldım. Evlat sahibi olmak ne farklı bir duygudur. Canım annecimi her geçen gün daha iyi anlıyorum.
Ve geçelim mükemmel tarifime.
Malzemeler :
3 yumurta
1şişe soda
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak un
2 çorba kaşığı kakao
1 portakal
Yarım çay kaşığı karbonat
Üzeri için :
1 paket krem şanti.
1 çay bardağı süt
Çikolata sos
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikser ile karıştırıyoruz. Yağ, un,kabartma tozu, vanilya ve karbonatı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra unu ve sodayı ekleyip karıştırıyoruz. En son portakalımızın kabuğunu rendeliyoruz ve suyunu malzememizin içine sıkıyoruz. Portakal keke mükemmel bir kokusu ve tat veriyor. Kek pişerken kokuyu aldığınız an yemek için sabırsızlanıyorsunuz.
Bu arada hamur işlerinde mutlaka yarım çay kaşığı karbonat kullanırım. Kabarmasında inanılmaz bir yardımcı.
Borcamın (dikdörtgen) her yerini yağlıyoruz ve malzememizin yarısını döküyoruz. Kalan hamura 2 çorba kaşığı kakaoyu yediriyoruz ve borcama koyduğumuz malzemenin üzerine döküyoruz.
180 derece fırında 30 dk. kadar pişiriyoruz. İnce bir hamur olduğu için 20 dk. dan sonra kontrol etmekte fayda var. Yaşasın kürdan testi :)
Kremşantimizi 1 çay bardağı süt ile hazırlıyoruz. Fırından keki çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Ben kekimi kurabiye kalıpları ile kalp ve çiçek şeklinde kestim. Evinizde kalıp yok ise bir fincan yardımı ile yuvarlak kesebilirsiniz yada kare olarak dilimleyebilirsiniz. Tabağa süt koyuyoruz keklerimizin altlarını süte batırıyoruz ve krem şantiyi yayıyoruz. Dolapta soğumaya bırakıyoruz.
Çikolata sosumuzu 2,5 bardak süt ile pişiriyoruz. Sosu evde kendinizde hazırlayabiliriz. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı kakao, 2/3 su bardağı şeker ve 2 su bardağı sütü sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve ev yapımı çikolata sosumuz hazır.
Krem şanti sürdüğümüz her kek diliminin üzerine bir adet ceviz koyuyoruz ve cevizlerin üzerine soğuyan çikolata sosunu döküyoruz. İsterseniz hindistan cevizi veya hazır süsleme malzemeleri ile üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.
Bu süslemelerden sonra kekler, ye beni diye bağırıyor. :)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder