27 Aralık 2012 Perşembe

SOĞANLI KAŞARLI EKMEK

-SOĞANLI KAŞARLI EKMEK-


Ekmek benim için gunun her öğunun de olmazsa olmaz olan yiyecektir. Ekmek yemediğim öğunler de karnım doymuyormuş gibi hissederim. Özellikle kahvaltılar da vazgeçilmezimdir. Sıcacık ekmeğin uzerıne surelen tereyağının lezzetini hiçbir yiyeceğe değişmem.

Bu ekmeklerimiz soğanın enfes tadı ile öyle tatlanırıyor ki, bir tane yedikten sonra bir tane daha yemek, istiyor insan. Fırından ekmek al getir ye derken o sıcacık halinden eser kalmıyor. Kendi ekmeklerimi yapabildiğim için sanırım çok şanslıyım. :)

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3.5 çay bardağı ılık su
5 su bardağı un

3 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar
1 tatlı kaşığı pul biber



Yapılışı:

3 adet soğanı yemeklik doğrayıp, 3 kaşık sıvı yağ ile kavuruyoruz. Pembeleşen soğanların içerisine bir kaşık pul biberi koyup, ocağın altını kapatıyoruz.


Hamur yoğurma kabına su ve mayayı koyup karıştırıyoruz ve mayalanması için 5. dk. bekletiyoruz.
Mayalanan suyun içerisine unumuzu eleyerek, koyuyoruz.

Daha sonra şek,er ve tuzu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurumuzun içine soğuyan soğanlarımızı ve kaşarımızı ilave ederek,yoğurmaya devam ediyoruz.

Yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Fırınlarda satılan ekmek hamuru kıvamında olacaktır.

Hamurumuzu ılık bir ortamda 60 dk. hamur iki katına çıkana kadar mayalandırıyoruz. 

Mayalanan hamurumuzu 15 parçaya ayırarak, yuvarlak şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.

Uzerlerine yumurta akı surerek 200 derece fırında 25 dk,. pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımız ekmeklerimizin uzerine su serperek örtu ile ortuyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
böylelikle ekmeklerimiz daha yumuşak olacaktır.



Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder