-KIYMALI PİDE-
Eminim ki mis gibi kokan pideler herkesin vazgeçilmezidir. Neden pidelerimizi evimizde kendimiz yapmayalım ki ? Bu tarz hamur işlerinde nedense yerken hep ne kadar temiz olduğunu düşünürüm ve düşünmektense kendin yap Gülşah derim :)
Hamuru İçin :
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket instant maya
Yarım su bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Kıyma Harcı İçin :
250 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
2 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
Karabiber ve tuz
Yapılışı:
Unu hamur yoğurma kabına alıp , ortasını açıyoruz ve tüm malzemeleri koyuyoruz.Ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. İç malzemeyi hazırlar iken hamurun üzerini kapatıp, sıcak bir ortamda 30 dk. kadar mayalandırıyoruz.
Önce kıymadan başlamak üzere sırasıyla soğan, biber, domates, maydanoz, karabiber ve tuzu koyup kavuruyoruz.
İç harcı dilerseniz çiğ olarak, kavurmadan da kullanabilirsiniz. Ben hepsini 10 dk. kadar kavurmayı tercih ettim daha lezzetli oluyor.
Mayalanan hamurumuzu alıp, dikdörtgen şekilde açıyoruz. Soğuyan harcımızı içerisine koyup kenarlarını içe doğru kıvırıp, uçlarını birleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dk. kadar pişiriyoruz.
Ve muhteşem pidelerimiz yemeye hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder