16 Aralık 2012 Pazar

-KABAKLI HAVUÇLU FIRINDA TAVUK _

-KABAKLI HAVUÇLU FIRINDA TAVUK -


Habersiz bir misafir geldiğinde en büyük kurtarıcım olan yemektir kendisi yanına pilavla şahane olur . Hem yapımı kolay, hemde tadı enfes. Kayınvalidem den öğrendiğim bir tarif. Oda televizyonda görmüş sanırım yani yaratıcısı henüz bilinmiyor. Kendisine bu lezzet için pek çok tşk. ederim. Tavuk yemeyen ben bile bu tarif ile tavuk yemeye başladım :)



Malzemeler: 

2 havuç
1 kabak
10 tane tavuk ızgara tava 
1 paket krema
1 paket kremalı mantar çorbası
Kaşar



Yapılışı :

Kabak ve havucu rendeliyoruz. Bir kabın içinde krema ile karıştırıyoruz. 

Tavukları borcama diziyoruz. Üzerine kremalı mantar çorbasını (toz haliyle) serpiştiriyoruz. 

Hazırlamış olduğumuz kremalı sebzeleri tavuğun üzerine döküyoruz ve en üste son olarak kaşarları koyuyoruz.

Su, yağ, salça, tuz yani her hangi  bir şey kullanmıyoruz.

180 derece fırında 45 dk. kadar pişiriyoruz.

İşte bu kadar. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder