-TUZLU PASTANE KURABİYESİ-
Pastaneler de görüp canımızın çektiği o güzel tuzlu kurabiyeleri evimiz de yapsak ne hoş olurdu değil mi? Kurabiyeler pastanedeki kurabiyelerle birebir aynı hatta daha lezzetli oluyor. Üstelik sevimli kalıplarla şekillendirdiğimiz için çocuklar da severek yiyor.
Malzemeler :
1,5 çay bardağı yoğurt
1 paket tereyağı ( oda sıcaklığında )
1 adet yumurtanın sarısı ( akını üzeri için kullanacağız. )
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı mahlep
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un (Benim hamurum 2,5 su bardağı un aldı. Bardak büyüklüğüne göre değişebilir.)
Üzeri için yumurta akı ve susam
Yapılışı :
Unu yoğurma kabına alıp, ortasına oda sıcaklığındaki margarini ekliyoruz ve iyice yediriyoruz. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, tuz, mahlep, limon suyu, kabartma tozu,yumurta sarısını ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz ve 15 dk kadar hamurun kendini toparlaması için dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamuru çok ince olmayacak şekilde açıp, şekilli kalıplarınız var ise onlarla keserek şekil verebilirsiniz. Yoksa örgü, spiral yuvarlak yaparak şekillendirebilirsiniz. Hamurları yumurta akına, sonra susama batırıyoruz.
180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyorsunuz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder