1 Aralık 2012 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KAKAOLU TOPLAR

-HİNDİSTAN CEVİZLİ KAKAOLU TOPLAR-


Merhabalar,

Sanırım bu aralar sürekli bir tatlı yapma çabam var . Yaptığım her şeyin sonu taptatlı bir lezzete çıkıyor. Oysaki ben tatlıdan hiç hoşlanmam :) 

Televizyonda görüp yaptığım bu topcuklar bir anda herkesin göz bebeği oldu. Her davette tarifi sorulmaya başladı. Aslında bazı tatlar sır olarak mı kalmalı ne :) Bugün kocaman bir misafir sirkülasyonum vardı ve inanılmaz yorgunum sanırım kısa kesip tarife geçmeliyim :)

Malzemeler :

1 paket margarin
2 yumurta (birinin sadece sarısıı),
3 kaşık kakao
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
2 paket hindistan cevizi

Şerbeti :
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Margarini hamur yoğurma kabına alıyoruz ve pudra şekeri ile iyice karışana kadar yoğuruyoruz. Yağ tamamen eridikten sonra hindistan cevizi dışında tüm malzemeleri ekliyoruz ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.

İç malzemesi için 1.5 paket hindistan cevizi ile 1 yumurta akını karıştırıyoruz. Hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlıyoruz. Parmağımız ile ortasını açıyoruz ve içerisine bir tatlı kaşığı iç doldurup elimizde tekrar yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Üzerine hafif bastırıyoruz.

180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Kontrol etmekte fayda var çok çabuk pişiyor :) 

Tatlımız fırında iken şerbeti için soğuk suyuve şekeri karıştırıyoruz. Şerbeti kesinlikle kaynatmıyoruz. Tatlımızı fırından çıkardıktan 5 dk. sonra şerbeti üzerine döküyoruz ve hindistan cevizi ile süslüyoruz.

Mis gibi enfes lezzetli çok hafif olan bu harika tatlıyı afiyet ile yiyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder