26 Aralık 2012 Çarşamba

POFUDUK POĞAÇA

-POFUDUK POĞAÇA-




En sevdiğim poğaçalarımla tanışmaya hoş geldiniz. Fırından çıkar çıkmaz soğumasını bekleyemeden yemeye başladığımız sevgili pofuduk poğaçalar bunlar. Yumuşacık ve uzun sure bayatlamadan kalabiliyorlar. İçerisine koyulan farklı malzemeler tadına daha da tat katıyor.

Ben en çok sadesini seviyorum. Çunku çeşit çeşit yapıp, yiyebiliyorum :)

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık sut
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un



Yapılışı :

Sut, su ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. 5 dk. kadar mayalanması için bekletiyoruz. Mayalanan malzemelerin içine yağ, şeker ve tuzu katıp karıştırıyoruz.

Daha sonra oluşan malzemenin içine aldığı kadar yaklaşık 4 bardak unu koyup yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Un az gelir ise un ekliyorsunuz. 

Hamurumuzun ağzını kapatıp, 40 dk. kadar mayalanması için sıcak bir ortamda mayalandırıyoruz.

Mayalanan hamuru avucumuzun içinde yuvarlayarak şekil veriyoruz. Yada fotoğraftaki gibi şekil verebilirsiniz.

Yuvarlak olanları sade olarak yapıyoruz. Fırından çıkıp hafif ılıklaştıktan sonra içerisine peynir ve çokokrem surerek servis yapabilirsiniz.

Ay çöreği şeklinde olanlara maydanoz ve peynirli iç hazırlıyoruz. Hamurdan kuçuk parçalar alıp daire şeklinde açıyoruz ve hamuru ustunden ve yanlarından keserek 4 parçaya ayırıyoruz. İçerisine peynirli harcı koyup rulo şeklinde kıvırıyoruz ve uçlarını birleştiriyoruz.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk. veya uzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder