YALANCI SU BÖREĞİ
Malzemeler:
5 adet yufka
2 su bardağı sut
1yumurta
Yarım su bardağı zeytin yağı
1 şişe soda
Üzeri için:
Çörek otu, susam
İç malzemesi :
Peynir
Maydanoz
1 yumurta (akı içi, sarısı üzeri için)
İlk önce süt, yumurta ve zeytin yağını bir kaseye koyarak çırpıyoruz ve böreğin sosunu hazırlıyoruz.
Dikdörtgen borcamın altına yağlı kağıt seriyoruz ve bir yufkayı kenarları dışarı çıkacak halde seriyoruz. Üzerine hazırladığımız sostan 1 kepçe dağıtarak döküyoruz.
Diğer yufkaları ortadan ikiye bölerek kat kat sermeye devam ediyoruz. Her koyduğumuz yufkanın arasına sostan bir kepçe döküyoruz.
Yufkaların yarısını serdikten sonra peynir, maydanoz ve yumurta akını harmanlayarak hazırladığımız iç malzemenin tamamını eşit bir şekilde her yerine dağıtıyoruz.
Üzerine kalan yufkaları dizerek her kata sostan döküyoruz. Ilk serdiğimiz yufkanın kenarları ile böreğin üzerini kapatıyoruz.
Bir şişe sodayı böreğin üzerine dökerek yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Buzluktan çıkardığımız böreğin üzerine bir yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otunu döküyoruz.
180 derece fırında 40 dk. yada üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder