16 Ocak 2013 Çarşamba

PEYNİRLİ PATATESLİ KROKET

PEYNİRLİ PATATESLİ KROKET


Malzemeler :

250 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı galeta unu
1,5 çorba kaşığı nişasta
2 byk haşlanmış patates
1 yumurta sarısı
Tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı



Yapılışı :

Patatesleri soyuyoruz ve küçük parçalara ayırıp suya atarak haşlıyoruz. Küçük parçalara ayırmanız patatesin haşlanma süresini kısaltacaktır.

Haşlanan patatesi derin ve geniş bir kaba alarak eziyoruz ve içerisine kaşar peynirini ekleyerek kaşık yardımı ile karıştırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. 

Soğuyan malzememizin içerisine galeta unu, nişasta, yumurta sarısı ve tuzu atarak hamur gibi yoğurmaya başlıyoruz.

Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde yuvarlıyoruz.

Ocakta iyice kızdırdığımız yağın içerisine atarak pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder