KIYMALI POĞAÇA
Sodalı olan tüm hamur işleri yumuşacık oluyor ve bir haftadan fazla bayatlamadan kalabiliyor.Özellikle poğaça ve keklerde bir çay bardağı olsa da soda ekliyorum.
İşte pofuduk çokta lezzetli bir poğaça tarifi.
Hamuru İçin :
1 paket ınstant maya
1 su bardağı ılık sut
1 kaşık tuz
2 kaşık şeker
1 şişe soda
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
250 gr kıyma
1 soğan
1 maydanoz
Tuz
Üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı :
Süt, maya, tuz ve şekeri hamur yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz.
5 dk. mayalanması için bekletiyoruz.
Yağ, soda ve unu ekleyerek karıştırmaya devam ekliyoruz. Yaklaşık 4 bardak kadar un gidiyor. Yine de unu yavaş yavaş koyun ki kıvamına karar verebilirsiniz. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Hamurumuzun ağzını kapatarak sıcak bir ortamda bir saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayıp,içerisine tuzu ve kıymayı ekleyerek yoğuruyoruz.
Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp yumurta büyüklüğünde parçalar alıyoruz. Tezgaha un dökerek yuvarlak olarak açıyoruz.
Açtığımız hamurun üst kısmına harcı koyuyoruz. Alt kısmını ise fotoğraftaki gibi altı parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzu yukarıdan aşağıya doğru dolayarak rulo yapıyoruz ve ay çöreği şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirerek 180 derece fırında yaklaşık 35 dk. yada üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder