16 Ocak 2013 Çarşamba

EKŞİLİ SULU KÖFTE

EKŞİLİ SULU KÖFTE


Malzemeler :
Köftesi için :

500 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 orta boy soğan
2 kaşık un
Tuz
Karabiber

Sosu İçin : 

1 yemek kaşığı  biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım limon suyu
3 su bardağı su
Sıvı yağ
Tuz

Üzeri için :
2 adet patates


Yapılışı :

Kıyma, maydanoz, soğan ,un ve tuzu geniş bir kaba alarak köfte hamurumuzu yoğuruyoruz.

Hazırladığımız köfte harcından küçük parçalar alarak avuç içi ile yuvarlıyoruz.

Hazırladığımız köfteleri derin bir tencereye koyduğumuz yağın içine atıp iyice kızartıyoruz.

Kızaran köftelerimizi peçetenin üzerine alarak fazla yağlarının akmasını sağlıyoruz.

Büyük bir tavaya yağı koyarak soğanı kavuruyoruz.

Kavrulan soğanın üzerine salçayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.

En son olarak tuzu ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.

Kaynayan sosa limonu sıkıp, köftelerimizi içine atıyoruz ve 5 dk. kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Kızartmış olduğumuz patatesleri üzerine koyarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.








1 yorum: