8 Ocak 2013 Salı

MUZLU SARMA

MUZLU SARMA


Malzemeler:

Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilin
3 adet muz
Yarım paket kakaolu petitbör



Yapılışı:

Tencereyi ocağa alıp, margarini kısık ateşte eritiyoruz.

Tahta kaşık yardımı ile karıştırarak unu ilave ediyoruz.  2 dakika çevirdikten sonra , süt ve şekeri ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

ocaktan alıp, içerisine bir paket vanilini ilave edip 10 dk. tel çırpıcı ile çırpıyoruz.

Hazırladığımız muhallebiyi yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp, tahta kaşık yardımı ile düzleştiriyoruz ve kenarlarını bıçak ile keserek kare şekli veriyoruz.

Soğuyan muhallebinin içerisine muzları bütün olarak koyup, yağlı kağıt yardımı ile rulo yapıyoruz.

Petibörleri ufalayıp tatlımızın etrafına döküyoruz.

Muzlu sarmamızı yağlı kağıdımıza sarıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Yarım saat soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun .







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder