-HAVUÇLU TOPLAR-
Ve bir yılı daha geride bıraktık. Sanırım bir yıl daha yaşlanmaya yakınlaştık demek :) Benim için 2012 hayatımın en güzel yıllarından biriydi. Bebeğimi kucağıma aldığım o muhteşem yıl. Umarım herkes için çok güzel ve iz bırakan bir sene olmuştur.
Hoş geldin 2013 umarım beklediğimiz gibi güzel umutlarla gelmişsindir. Rengarenk cıvıl cıvıl bir yıl istiyorum. Tatlı kıvamında, tatlı tadında.
Malzemeler :
6 adet havuç
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı ufalanmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket hindistan cevizi
Yapılışı :
Havuçları rendeleyip , 1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şeker ile ocağa alarak, yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yumuşayan havuçların içerisine ceviz ve tarçını ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Bisküvileri bir kaba alarak mikser veya elimiz ile toz haline getiriyoruz.
Soğuyan havuçları ocaktan alıp, fazla suyunu süzüyoruz. Bisküvilerin içerisine karıştırarak yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamurlardan ceviz büyüklüğünde alıp, yuvarlıyoruz. Her tarafını hindistan cevizi ile kaplıyoruz.
30. dk. kadar buzdolabında soğutup yerseniz, daha da lezzetli olacaktır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder