-AÇMA-
Malzemeler:
Yarım kilo un
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 gr eritilmiş tereyağ
2 yumurta akı
4 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe göre)
1 paket instant maya
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Çörek otu
Yapılışı :
Sütü yoğurma kabına alarak maya ile birlikte karıştırıyoruz ve 5 dk. mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan karışımın içine sıvı yağı, tereyağı, şeker ve tuzu koyarak karıştırmaya devam ediyoruz.
Karışıma mahlep, yumurta akı ve unu ekleyerek yoğuruyoruz.
Sert olmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Hamurun üzerini kapatıp, sıcak bir ortamda 1 saat yada hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak, çubuk şeklini veriyoruz ve iki ucunu birleştiriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Aralarında boşluk olması şart , açmalar kabaracağı için birbirlerine yapışabilirler.
180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder