9 Ocak 2013 Çarşamba

VİŞNELİ VE DAMLA ÇİKOLATALI KEK

VİŞNELİ VE DAMLA ÇİKOLATALI KEK


İki gundur İstanbul kar içinde en sevdiğim havadır böyle soğuk bembeyaz kış ayları. Benim için kar demek ; camın önune geçip kahven ve tatlın elinde keyif yapmaktır. Tabi birde uşuduğune aldırmadan karda debelenmek.

Çalışmaktan böyle keyifleri unutuyor insan, evde oturmak için illa çocuk mu yapmak gerekli ? :)))

Peki Sevgili kar bu kadar guzel yağıp her yeri pamuk gibi beyaza buladıktan sonra arkanda nasıl böyle kahverengi cıvık cıvık bir pislik bırakabiliyorsun hayret doğrusu?


Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1.5 bardak toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 su bardağı damla çikolata
1.5 su bardağı vişne yada vişne kompostosu
Pudra şekeri


Yapılışı:

Su, yumurta, şeker ve yağı bir kaba koyarak tel çırpıcı ile karıştırın.

Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilini karıştırın.

Her iki kaptaki harcı birleştirin.

Üzerine damla çikolatayı ve vişneleri döküp tahta kaşık ile karıştırın ve kek kalıbına dökün.

180 derece fırında 40 dk. kadar pişirin. ( kürdan testi yapmayı unutmayalım :)

Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder