20 Kasım 2012 Salı

TAVUKLU MİLFÖY PİZZA

- TAVUKLU MİLFÖY PİZZA -


Evvvett pratik bir tarif daha. Minicik bir kızım olması nedeni ile genellikle zamanımı çok almayacak tarifler deniyorum. Bu tarifi derginin birinden almıştım ve hemen denemek istedim. Gerçekten gayet leziz ve pratik bir börek. İçerisine farklı malzemelerde konulabilir. Ben adını pizza olarak değiştirdim. 

Gelelim tarifimize .

Malzemeler :

6 adet milföy hamuru
1 yumurta
1 yemek kaşığı su
1 tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 soğan
1 dolmalık kırmızı biber
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı un
1 paket krema
Sucuk
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Tepsimize yağlı kağıdımızı seriyoruz ve üzerine milföyleri diziyoruz. Milföylerin ortasına kenarlarından 2 cm kalacak şekilde bıçak yardımı ile kare şekli çiziyoruz.

Yumurtayı su ile çırpıyoruz ve milföylerin üzerine sürüyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkartınca ortasındaki kare kısmı çıkartıyoruz ki malzemelerimizi içine koyabilelim ve milföylerimizi soğumaya bırakıp iç kısmı hazırlamaya başlıyoruz.

Tavuk etini haşlayarak ufak parçalara ayırıyoruz. Soğanı küp şeklinde doğrayıp, zeytinyağın da pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine tüm malzemeler katarak 5 dk. kadar soteliyoruz. 

En son aşama olarak hazırladığımız için üzerine unumuzu ekliyoruz ve sararıncaya kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Kremayı yavaş yavaş ilave edip karıştırıyoruz. Piştiğine emin olduktan sonra ocaktan alıyoruz.

Hazırladığımız içi milföylerimizin içerisine koyuyoruz dilerseniz maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder