-ENFES ÇİKOLATALI RULO PASTA-
Sanırım Merhaba diyerek başlamalıyım ......
İlk blog, ilk tarif öyleyse ilk göz ağrım da bu pasta olsun :)
Ben mini mini bebeği olan hem acemi anne, hem acemi blog yazarıyım. Her şeyde de acemi olunmaz ya neyse. Bu acemi kelimesini burada bırakalım.
Ve gelelim acemi blog yazarının ilk tarifine :)
Çikolatalı rulo pasta yapması çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif. Tatlı krizi tutanlar için ideal bir lezzet ...... Malzemelerin çok olması ve her şeyin tek tek hazırlanması sizi yıldırmasın en fazla 30 dakikanızı alacak.
Malzemeler :
Hamuru İçin :
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Kreması için :
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:
1 poşet kakaolu şanti
1 çay bardağı soğuk süt
1 paket bitter
1 paket sade çikolata ,
Hazırlanışı :
Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp, tel çırpıcı ile çırpıyoruz. Vanilya ve unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son kabartma tozumuzu ekliyoruz. Kek hamurundan biraz daha katı ve yapışkan bir hamur elde edeceğiz.
Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz. Hazırladığımız hamuru yağlı kağıdın üzerine döküp, yayıyoruz. Hamurun çok kalın olmamasına dikkat edin içinde kabartma tozu olması nedeni ile kabarıyor. Pastamızın hamuru kalın olsun istemeyiz :) 200 derece fırında 9 dk pişiriyoruz. 9 dk. geçmemesi çok önemli yoksa hamur kuruyor. Fırından çıkar çıkmaz eldiven yardımı ile hamurumuzu yağlı kağıt ile birlikte rulo şeklinde katlıyoruz. Bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz.
Krema:
Krema için tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz. Ocakta 5 dk. pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kati olur ise biraz kremşanti ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Sıvı olmuşsa da bir kaşık un işimizi kolaylaştıracaktır. Kremamız soğurken krem şantimizi hazırlıyoruz. Evinizde sade şanti var ise içine 1 kaşık kakao koyup çikolatalı yapabilirsiniz.
Bekleyen pasta hamurumuzu alıyoruz ve yağlı kağıdı çıkarıyoruz. Soğuyan kremamızı pastamızın içerisine dolduruyoruz ve yağlı kağıtla sıkıca tekrar sarıyoruz. Rulo şeklini verdikten sonra yağlı kağıdı artık çıkarabiliriz. Pastamızın birleşim yeri aşağıya gelecek şekilde servis tabağımıza yerleştiriyoruz. Üzerine krem şantimizi sürüyoruz ve 1 saat dolapta bekletiyoruz.
Dolaptan pastamızı çıkarıyoruz ve benmari usulü erittiğimiz ( herkes biliyordur ama yinede tekrarlıyayım. Bir kabın içine su ve daha küçük bir kaba çikolatalarımızı koyuyoruz. Suyun içine çikolata koyduğumuz kabı koyup arada hafifçe karıştırarak ocak üzerinde çikolatalarımızı eritiyoruz.) çikolatalarımızı üzerine döküyoruz. Ben iki çikolatayı da aynı anda erittim. Dilerseniz bir fırça yardımı ile çikolatayı yayabilirsiniz. 5 dk içerisinde çikolatamız donacaktır. Üzerine süsleme şekerleri, fıstık veya hindistan cevizi döküp süsleyebilirsiniz . Hatta pasta kremasının içerisine meyve ekleyip pastamızı meyveli de yapabiliriz.
Not: Çikolata eritmek ile uğraşmak istemezseniz pakette satılan bazı markaların çikolataları var. Sıcak suda bekletiyorsunuz ve hemen çözülüyor. Yaşasın pratik hayat :)
Tekrar görüşmek üzere.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder